dublirin.com.ua

Лоскутное шитье и...
Текущее время: Ср июл 09, 2025 22:03

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]


Правила форума


Посмотреть правила форума



Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2032 ]  На страницу Пред.  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 136  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Чт сен 28, 2023 20:24 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вт окт 12, 2010 09:20
Сообщения: 738
Откуда: Одеса
Рамина
Ну в тебе й моторчик всередині! 19: І це все було зроблено з однією рукою, а з двома ти вдвічі більше зробиш 11:
Насправді - дуже рада, що справи покращуються потроху.


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Пт сен 29, 2023 12:03 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт сен 15, 2016 13:13
Сообщения: 7663
Колючка, просто мало часу до зими, а роботи багато. Мушу пристосовуватися до обставин. На землі сама знаєш як - вчасно робиш за годину, а невчасно і за 10 не впораєшся.

_________________
Я Марина, со мной на "ты"


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Пт сен 29, 2023 18:49 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вт окт 12, 2010 09:20
Сообщения: 738
Откуда: Одеса
Рамина, це точно! На землі завжди так. Але в тебе всередині все одно десь моторчик 14:


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Пт сен 29, 2023 19:49 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт сен 15, 2016 13:13
Сообщения: 7663
Колючка, це не моторчик, я від природи лінива, шо страшне. Це вже філософія - робити те, що потрібно або хочеться, вчасно, бо інакше накриває недоробками з головою. А від того тільки депресія з'являється. Воно мені треба?!

_________________
Я Марина, со мной на "ты"


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Сб сен 30, 2023 20:31 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вт окт 12, 2010 09:20
Сообщения: 738
Откуда: Одеса
Хоча ми й не повинні відповідати на ріторичні запитання, але відповім
"Воно тобі зовсім не треба!" 10: 507:

Ми потроху переходимо до осінніх дій. Городу нема, але назбирали у лісі яблук і зварили джем (дуже смачно яблучно-кавуновий), а ще повісила у шафі на балконі першу партію м'яса і ковбаси в'ялитися. Шукаю підходящу сучасну назву для "Московської" ковбаси, бо дуже люблю той смак, але від назви тіпає.
Єдине що припадає на думку, це "Москва підводна" 12:
Може хтось запропонує інші цікаві варіанти?


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Сб сен 30, 2023 22:12 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт сен 15, 2016 13:13
Сообщения: 7663
Колючка, а навіщо до тієї московії прив'язуватися? Назви Улюблена, чи Смакота і буде тобі щастя.

А про в'ялення я залюбки би почитала, що, як, скільки і куди, бо ніколи такого не робила. Розкажеш?

_________________
Я Марина, со мной на "ты"


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Вс окт 01, 2023 08:22 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вт окт 12, 2010 09:20
Сообщения: 738
Откуда: Одеса
Звісно розкажу. Далі багато тексту, але коротше не вийшло, вибачте. Кому про це нецікаво, просто прогорніть 521:

Найголовніше - це мати (купити) нітрітну сіль. На всяк випадок відразу скажу, бо багато хто побоюється її: у кілограмі ковбаси вміст цієї речовини десь втричі менший ніж в найнатуральніших органічних бурячках. Тож боятися нітріту натрію не треба.
Бажано мати ваги маленькі, щоб можна було відважити точні грами, але для самого початку достатньо й мірних (по 5 і 15 мл) ложечок. Якщо саме ковбасу робити, то треба чи м'ясорубку з насадкою для ковбасок, чи шприц (в мене для печива :)) і оболонки чи кишки.
Якщо в'ялити цільні шматки м'яса, то ще потрібні нові випрані капронові шкарпетки чи колготки (це не дуже професійно, але для домашніх початківців найлегше й найдешевше).

Простіше за все зав'ялити яловичини пісний оковалочок грамів на 600-700 (і краще одразу два-три таких :)). На кожен кілограм м'яса 27-30 грамів солі (це дві мірних ст.л. по 15 мл котрі). Обсипати рівні шматки м'яса сіллю зо всіх боків і покласти в накритому контейнері чи в пакеті до холодильника (+2 градуси). Солимо тиждень, якщо шматки менші за кілограм кожний, якщо більші - то півтора-два тижні. Треба один раз на день перегортати шматки на інший бік. Можна робити їм легкий масаж, але мені ліньки :)
Потім виймаємо м'ясо, обсипаємо будь-якими спеціями, які нам подобаються (мелена паприка, коріандер, чаман і т.ін.). І дали пхаємо кожен шматок м'яса до персональної шкарпетки, котру зверху зав'язуємо на вузол.
Вішаємо в тіні у прохолодному місці (ідеал 12-15 градусів, 75-85% вологості, 0,5-1 м/с вітерець). Між шматками повинно бути 4-5 см відстані, щоб вітерець обвівав. В мене просто шафа з дірочками на балконі, раз на день відчиняю двірцята і провітрюю її, восени цього достатньо. Температура змінюється від 7 до 17 приблизно, жодного разу нічого не зіпсувалося.
А далі найскладніше - чекати два-три тижні і не чіпати те м'ясо. Ми полюбляємо більш насичений смак, тож зазвичай в'ялемо місяць чи трохи більше.

Мене не буде днів зо три-чотири, десь у середу зможу подробиці дати й про інше, якщо ще буде цікаво.


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Вс окт 01, 2023 18:02 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт сен 15, 2016 13:13
Сообщения: 7663
Колючка, все цікаво, навіть якщо руки не дійдуть зробити.то хоч теорію знати.
А ще цікаво, де ту хитру сіль брати.

_________________
Я Марина, со мной на "ты"


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Вс окт 01, 2023 22:15 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт фев 18, 2016 21:11
Сообщения: 2464
Откуда: м. Кропивницький, Україна
Колючка Наша "Ятрань" назвала маскмовську "Київською". Нічьо, їмо, стару назву й не згадуємо. 8:

_________________
Надя :)


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Пн окт 02, 2023 19:09 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Пн ноя 30, 2009 14:18
Сообщения: 1767
Откуда: Украина Киев
Колючка
Цікава інформація. Дякую.
А назвати для себе можна як забажається.
Рамина
Дивилась в інтернеті цю сіль , зокрема є на розетці, та й в інших місцях.


Вернуться к началу
 Профиль WWW  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Пн окт 02, 2023 19:48 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт сен 15, 2016 13:13
Сообщения: 7663
inno4ka, дякую! Чого тільки не знайдеш в тій розетці.

_________________
Я Марина, со мной на "ты"


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Пт окт 06, 2023 07:43 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вт июн 17, 2008 16:43
Сообщения: 5669
Откуда: Львів
Изображение

_________________
МОЯ ХАТКА


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Пт окт 06, 2023 11:41 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт сен 15, 2016 13:13
Сообщения: 7663
А цього ранку Харків ...

_________________
Я Марина, со мной на "ты"


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Пт окт 06, 2023 12:41 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вт июн 17, 2008 16:43
Сообщения: 5669
Откуда: Львів
Це геноцид. Людей цілеспрямовано вбивають за те , шо вони українці. Я так хочу , щоб на них метеорит якийсь упав і країна-терорист просто щезла з мапи Землі...

_________________
МОЯ ХАТКА


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Пт окт 06, 2023 20:52 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вт окт 12, 2010 09:20
Сообщения: 738
Откуда: Одеса
Повернулися вчора і нічого навіть писати не хотілося, так сумно. Воно й так кожен день хлопці гинуть, а тут взагалі слів бракує.


Вернуться к началу
 Профиль  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2032 ]  На страницу Пред.  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 136  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 38


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения

Найти:
Перейти:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Русская поддержка phpBB