dublirin.com.ua

Лоскутное шитье и...
Текущее время: Сб июн 21, 2025 01:23

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Правила форума

Посмотреть правила форума

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2025 ]  На страницу Пред.  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 135  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Чт фев 01, 2024 13:15 

Дякую за слова підтримки) Я отримую задоволення від своєї праці коли знаю, кому вона потім дістанеться. Хочеться, щоб користувались цим. Раніше поряд були онуки, діти, племінники... зараз вони далеко. Спілкуємось по відео. Сумуємо, але водночас радіємо, що малеча спить спокійно. Зараз навіть квілтик передати їм - ціла проблема. А їм потім так само возитися з ним по чужим хатам. Тому вишивка зараз і захопила мене. Ми як перебиралися у підвал, то я спакувала всі свої колекційні тканинки і разом з двома швейними машинками взяла з собою)) Вже і вдома живемо, а розпакувати ті "скарби" так і не можу. За що люблю бабусин сад - компактний, всюди з собою можна взяти, бо шиється руцями)) Все ніяк не навчуся вставляти фото. Показала би) А чи нема у когось "Кривая деревенька" в ПДФ? Не можу знайти...

СообщениеДобавлено: Чт фев 01, 2024 13:21 

Привіт, народ! Я бачу всіх накриває погодою, природою та буремним життям. Як добре, що у нас є наша творчість, де можна сховатися і, хоч на корроткий час, переключитися і відпочити душею. Я встряга в шось так нудне й заморочливе, що шиється в день по чайній ложці. Але радію тому, бо надовго є заняття і не треба вичавлювати з себе якісь нові ідеї. А ще купила оверлок, закінчу ковдру і планую трошки оновити дачний гардероб.

СообщениеДобавлено: Чт фев 01, 2024 17:15 

Igolka
Юля, привіт.Пошукю,що в мене залишилося по тому проекту.
Рамина
Марин, я вже тут нікого не бачу... Може, на часі уходити у підпілля?

Разное ОткрыткиТазики

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Чт фев 01, 2024 18:07 

Iric, кинути дім і тікати в еміграцію? Ми ж захищаємо Україну, кажемо, що виборюємо право бути і намагаємось зберегти що можна для нащадків. То чого ж маємо кидати свій форумський дім? Ми не можемо воювати зі зброєю за землю, але ж можемо зберігати осередок творчої нормальності в цьому буремному світі. Мені важливо мати захищений простір, де мої пости читатимуть ті, до кого вони звернені, а не толпа чужих людей що мимо пробігала. Комусь, може, і байдуже, буде тут світитися вогник для друзів, але мені важливо, я готова підтримувати цей вогонь.

Понаписувала, а потім засумнівалася, чи правильно я тебе зрозуміла. Але хай буде, то моя думка і мені за неї не соромно.

СообщениеДобавлено: Чт фев 01, 2024 18:41 

Рамина
Правильно зрозуміла...

Разное ОткрыткиТазики

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Чт фев 01, 2024 23:47 

Iric, що це песимізм в твоїх речах? І я проти!!! Звісно, хотілося б рухів більше, але й розумію, що багатьом зараз не до того. Давайте триматись разом і хоч по черзі ,але вести народ за собою!
Рамина вітаю з покупкою! Нехай радує і економить гроші на одяг! Тепер для тебе найкращий вихід - трикотаж І швидко, без підгонки і ніде не тисне)))
Igolka, ти як пункт незламності. Нас не залякати!

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Чт фев 01, 2024 23:54 

Бджілка, трикотаж на дачі не дуже зручно. Мої 200 кущів троянд від нього залишать самі лохміття. Мене як раз більше цікавить обробка костюмних бавовняних тканин, такі довше витримують мої навантаження. Майки трикотажні теж не відміняються, але основа гардеробу - бавовна вниз, фліс зверху.

СообщениеДобавлено: Пт фев 02, 2024 11:29 

А для мене тепер трикотаж в пріоритеті. Ну на крайній випадок тканина стрейчова. В таких речах не боїшся нахилитися, потягнутися ... Та й плюс-мінус пару кг не тиснуть. Поверх вдягаю такий собі халатик а-ля жакетик з цупкої тканини і вперед на город. От в цьому році хочу спробувати по твоїй викрійці фартушок.

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Пт фев 02, 2024 15:06 

Бджілка, я трикотаж теж ніжно люблю, тільки не на городі і не серед троянд.
А фартушок ший, не пошкодуєш. Якщо доводиться нахилятися часто, рекомендую кишеню для телефона робити накладною, накладна частина з блискавкою. Бо кишеня прорізна з мішковиною іноді вивертається, якщо сильно вклонитися.

СообщениеДобавлено: Сб фев 03, 2024 02:12 

Iric
Зараз дуже важкі часи, тож нічого дивного, що такий настрій. Але ми потрібні один одному. Поки що будемо потроху, а за майбутнє ніхто не знає, тож тримаємось.

Рамина
А який саме оверлок? Бо давно дивлюся у той бік, але тут вони коштують дорого, а я ніколи з ним не працювала. Тож побоююся, що гроші витрачу, а користуватися буде незручно і він буде марно простоювати.

СообщениеДобавлено: Сб фев 03, 2024 03:01 

Колючка, мені достався Ягуар GT 970 2021 року випуска. У мене є старенький китаєць, до якого не змогла знайти нову гольну пластину, а стара зламалася. Через це довелося купувати. Зараз всі сучасні машини мають майже однаковий функціонал, тож обрати не дуже складно. Для оверлоку важлива вага, чим більше, тим краще. Потрібен потужний двигун. В іншому - всі сучасні мають +\- однаковий набір швів. Це регулювання довжини, вибір 3чи 4 нитки, тобто вузький чи широкий шов, відключення ножа, регулювання прижиму лапки і таке інше. Якщо брати для ремонту чи пошиття одягу для себе, то можна сильно не заморочуватись вибором. А якщо працювати професійно, то обирати згідно задач, бо різні моделі заточені більше під різні тканини. Найважче знайти підходящий для тонкого трикотажу, біфлексу, білизни.
Коштують вони і у нас недешево. Мені моя майстер з ремонту запропонувала цей оверлок, бо їй віддали на профілактику перед продажем, а він виявився новий, на ньому не шили. В продажу коштує 13 000, продавали за 8 000. За таку ціну і за рекомендацією майстра я взяла не вагаючись, хоча з Ягуарами ще діла не мала.
Подумай, чи шитимеш ти одяг, від того і відштовхуйся. Я свого китайця юзала по повній, поки діти росли. І онуку шила комбінезони. А для себе нечасто використовую, хоча на мені майже все саморобне, штани шиті, светри плетені. Без оверлоку прожити можна, але коли він є, то розширюється твоє коло можливостей, з'являються нові хотєлки, під які вже є інструмент.
Навчитися працювати з оверлоком зовсім не важко, в магазині покажуть, інструкцію почитаєш і цього цілком достатньо.

СообщениеДобавлено: Сб фев 03, 2024 03:51 

Рамина
Дякую за поради! Про те що вага важлива, то ти перша сказала. Буду її враховувати.
Хочу для себе, тож побутового рівня достатньо буде. Тут найдешевший від 500-600 доларів, тому й ще не купила, бо можна й обійтися. А з іншого боку, влітку зшила сукню, так всі припуски бійкою обробляти прийшлося, бо ізнанка повинна бути теж красивою :) Але на деяких тканинах бійка робить занадто важкий край.
Взагалі, чим далі, тим більше ш'ю собі сама, бо тий одяг у магазинах і розміру не знайдеш, і якість поганюща, а кольори загалом жах жахливий. Зараз ось з трикотажу збираюся шити й знов замислилася про оверлок.
І навздогін ще питання щодо ниток. Тут без проблем купити великі бобіни, але лише поліестер десь 40 номеру, тонших не можу знайти. Підійдуть такі для трикотажу?

СообщениеДобавлено: Сб фев 03, 2024 14:25 

Колючка, з нитками все трохи складніше. Все залежить від машини та тканини. Для сильно стрейчевих тонких тканин краще брати текстуровані нитки. Вони спеціально для оверлоку і розпошивалки і зроблені, самі по собі трошечки тягнуться, пружинять. Для костюмних підійде звичайний швейний поліестер. Для цупкішого трикотажу, як на спортивні костюми, поліестер теж можна брати, тільки треба буде погратися з налаштуваннями оверлоку, щоб шов не щільний був, а трошки "гуляв", щоб давав змогу розтягуватись трикотажу.
За моїми спостереженнями, чим дорожча машина і ближча до професійних, тим більше вона капризна щодо ниток. Звичайні побутові менш привередливі.

Щодо ваги. На великих швидкостях оверлок скаче по столі. Там багато чого крутиться і машина рухається. Чим більша вага, тим менше зайвих рухів. Все просто.

І ще один нюанс оверлочний - вони дуже прискіпливо ставляться до підбору голок. Так, як на побутовій, все одною голкою, не вийде скоріш за все. Потрібно буде мати голки для трикотажу, для джинси, уніварсальні для костюмних тканин. В інструкціях зазвичай все це описано.

Якщо надумаєш брати і щось потрібно буде до машини, можу тут купити і прислати, звертайся!

СообщениеДобавлено: Вс фев 04, 2024 10:51 

Рамина
Дякую! Поки що буду читати про те, що на тутешньому ринку продається, бо він досить обмежений. В Штатах набагато більше чого є, але вартість доставки псує всю картину :)
Зате знаю тепер, на що треба звернути увагу.
Спасибі ще раз! 502:

Заголовок сообщения: !
СообщениеДобавлено: Вс фев 04, 2024 23:09 

Привіт всім!
Iric, Рамина, і всі! дякую, що підтримуєте тепло і світло в цій оселі!

Igolka, маю проект в картинках, якщо ще актуально, можу переслати на емейл або в вайбер

Рамина, вітаю з новою технікою! маю оверлок, але користуюся рідко, так і не звикла, скоріше машинкою-зигзагом. коли (давно) вибирала, мені дуже радили Ягуар, казали, що найкращий на той час.

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2025 ]  На страницу Пред.  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 135  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]