Колючка, мені достався Ягуар GT 970 2021 року випуска. У мене є старенький китаєць, до якого не змогла знайти нову гольну пластину, а стара зламалася. Через це довелося купувати. Зараз всі сучасні машини мають майже однаковий функціонал, тож обрати не дуже складно. Для оверлоку важлива вага, чим більше, тим краще. Потрібен потужний двигун. В іншому - всі сучасні мають +\- однаковий набір швів. Це регулювання довжини, вибір 3чи 4 нитки, тобто вузький чи широкий шов, відключення ножа, регулювання прижиму лапки і таке інше. Якщо брати для ремонту чи пошиття одягу для себе, то можна сильно не заморочуватись вибором. А якщо працювати професійно, то обирати згідно задач, бо різні моделі заточені більше під різні тканини. Найважче знайти підходящий для тонкого трикотажу, біфлексу, білизни. Коштують вони і у нас недешево. Мені моя майстер з ремонту запропонувала цей оверлок, бо їй віддали на профілактику перед продажем, а він виявився новий, на ньому не шили. В продажу коштує 13 000, продавали за 8 000. За таку ціну і за рекомендацією майстра я взяла не вагаючись, хоча з Ягуарами ще діла не мала. Подумай, чи шитимеш ти одяг, від того і відштовхуйся. Я свого китайця юзала по повній, поки діти росли. І онуку шила комбінезони. А для себе нечасто використовую, хоча на мені майже все саморобне, штани шиті, светри плетені. Без оверлоку прожити можна, але коли він є, то розширюється твоє коло можливостей, з'являються нові хотєлки, під які вже є інструмент. Навчитися працювати з оверлоком зовсім не важко, в магазині покажуть, інструкцію почитаєш і цього цілком достатньо.
_________________ Я Марина, со мной на "ты"
|