dublirin.com.ua

Лоскутное шитье и...
Текущее время: Пн июн 23, 2025 18:14

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Правила форума

Посмотреть правила форума

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2027 ]  На страницу Пред.  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 136  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Ср июн 15, 2022 14:02 

Iric
Маєш рацію . Я не знаю як взяти себе в руки . Вчора увесь день проплакала . Гинуть найкращі наші хлопці. Хлопчина 25 років - гарний як бог , розумний , небайдужий був до всього , що відбувалося в нашій Україні . Загинув. А скільки таких у нас гине зараз? Найкращі , найсміливіші , цвіт нашої країни. А з їхньої сторони гинуть найгірші...
Кому потрібна ця війна ? Тим фанатикам , які не бачать різноманітних проблем на своїй території і тому лізуть на чужу? Та живіть , розвивайтеся , покращуйте своє життя . Невже можна бути таким тупим , щоб не бачити , що й своїй країні вони роблять гірше ? Ізолюють себе від усього світу ! Та за ті гроші , які у них йдуть на війну - це ж скільки можна зробити для свого народу !!! Але ж ні , краще ті гроші витрачати на знищення іншого народу , бо він просто напросто не бажає жити разом з вами.
Кожен по різному з нас , дівчатка , старається не впадати у відчай ... Кожен бореться з болем по своєму. Але бувають моменти , коли нічого не допомагає... У мене зараз так.

СообщениеДобавлено: Ср июн 15, 2022 20:46 

Привіт усім!
Прийшла понити, бо як поболіли, так і не можемо вичухатися, слабкість жахлива, примусую себе ворушитися.
Дуже засмучені всім що відбувається.
Теж вражає, наскільки б можна було покращити життя в тій країні, якщо б усі ці зусилля й гроші направити їхнім регіонам. Хай їм грець.
Є і там хороші люди, хто проти війни та насильства, але ж як їх замало. І не можу зрозуміти, чи то їх обмаль, чи то вони бояться і мовчать.

Але сподіваймося на краще, наші хлопці їм вмажуть таки. Бо наші - найкращі!

Додам позитиву: вирішила, як не ш'ється, то буду щось приємне робити для оточуючих.
Родина запросила "Наполеона", то ж крем зварила і зараз буду мазати коржі. Пригостити не обіцяю, бо в нас торти то таке: ось він є, а ось вже нема, не завжди до фотіку доживає :)

Тримаємось!

СообщениеДобавлено: Чт июн 16, 2022 10:39 

Колючка
давно не їла "Наполеона". Моя бабуся пекла такий смачний, і у мене є рецепт, але я кулінарне ледащо. Співчуваю такому стану, але головне, щоб легені не були пошкоджені.

Разное ОткрыткиТазики

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Чт июн 16, 2022 11:03 

Колючка, я як з ковідли вилазила, зробила ковдру (через терни до зірок, назло ворогам, всупереч всоьму, тобто без запалу і настрою), на яку потім без нудоти дивитись не могла. Закинула на дачу, хай тут живе про всяк випадок. Але собі заріклася в такому тошнотному стані щось суттєве різнокольорове шити. Краще б я торбинки для нахрінасьок механічно строчила.
Бажаю якнайшвидшого одужання!

СообщениеДобавлено: Чт июн 16, 2022 15:26 

Привіт, дівчата! Мій настрій теж дуже нестійкий. Вчора прочитала цей пост і поревла трохи. Диво, як людина може передати свої думки і настрій!

Я не під кулями і не під ракетними ударами.

Я можу ходити в кафе. І у нас на пляжах засмагають люди. Деякі навіть в морі купаються. Безстрашні. Кажуть, що «не розуміють тупих заборон».

Я маю гарячу воду і на базарах є майже все те, що було там і до війни.

Я іноді стою в черзі, щоб залити пальне в свою машину, тому я стараюсь раціонально використовувати бензин. Це, практично, єдине вагоме обмеження. Якщо не рахувати обмеження на наші життя.

У мене є електрика, тому жара за вікнами майже не відчувається.

Моє місто все ще мирне. Повітряні тривоги формують звичку і байдужість. Вибухи були. Тепер немає. Мозок хоче, щоб все так і залишалось.

Загиблих мого міста оплакують рідні. Невідворотність слова «ніколи» набула страшнішого змісту.

Інші думають, що хтось там, відомо де, вирішив нас зберегти. І у нас «все буде добре», «Одесу любить бог».

Красиві одеські жінки на червоних джипах (я так називаю їх умовно) добре почали розбиратися в тактичній медицині і тепер правильно формують фронтові аптечки. І ще знають, де терміново взяти теплики, як завезти автомобілі, і чому вже зараз треба перейматися амуніцією на зиму.

Періодично я відчуваю приступи гострої любові до свого міста. Тригером спрацьовує одна фраза. Якийсь епізод. Зустріч з давнім другом. Діалог на вулиці. Графіті на паркані.

Діти мого міста граються у війну. Спочатку співають «Червону калину», потім діляться на тероборону і ЗСУ. Потім сваряться і плачуть. Бо ніхто не хоче бути м****ями. А яка війна без мо****ів?

Знову з’явилось багато жовто-блакитних прапорців на авто. Знову, як 8 років тому, такий прапорець – ознака свого, своїх.

Знову, як і колись, тобі допомагають із замовленнями дронів чи тепловізорів під чесне слово. Бо гроші ще треба знайти, назбирати, попросити… «У мене трохи є, я оплачу, надішлеш, як будуть».

Я сплю у своєму ліжку і тільки зараз усвідомила, що це справді розкіш. Елементарна і недосяжна для багатьох.

Я часто прокидаюсь серед ночі. Іноді від далеких вибухів. Іноді просто так. Тягнусь за телефоном. Читаю: не хвилюйтеся, то наші. Або: збили ворожий безпілотник. Є ті, хто не прокидається. Тому що не спить.

Я знала, що буде війна. Мій товариш до останнього запевняв, що ні, не може такого бути. Потім, після перших днів, ми з ним розмовляли. «Як так, що ти знала і не готова?! А я не думав навіть, але я готовий».

Я не знаю, якою я уявляла війну. Точно не такою, якою вона є. Буча. Ірпінь. Херсон. Мелітополь. Азовсталь. Харків.

Мені не жаль жодного росіянина. Навіть немовлят. Немовлята 20-річної давнини ґвалтують наших дітей...

Моє серце зараз теж б’ється на сході. Саме на сході ми отримуємо свою власну індульгенцію. На гарячу воду. На власне ліжко. На солодкі черешні. На стиглий горох. На гаряче літо з квітучими трояндами.

Я не знаю, як буде далі. Мій настрій в ці місяці коливається від глибокого суму до неперевершеного оптимізму. Як і ваш настрій. Моя ненависть випалює мене зсередини. «Заміни слово ненависть на слово лють, так легше», - радить мені знайомий.

Я кожного дня намагаюсь підмітати свою планету. Краще б було, якби на ній не смітили. Але поки що смітять, поки смітять…

Я хочу жити тут. У своєму, дуже непростому, але рідному місті. Я не хочу європейських грошей, безкоштовного житла і міні-подорожей на вихідні мальовничими місцями. І ви не хочете. І мені хочеться обійняти всіх тих, хто поїхав, рятуючи своїх дітей. Хто не знаходить собі місця і плаче ночами в м’яку і пахучу чужу подушку.

Я не знаю, як буде далі. Знаю лише, що ми маємо вирішальну війну. За право жити українцями на своїй землі. Саджати квіти і картоплю. Цілувати дітей. Обіймати коханих. Ходити в кіно. Пити каву і вино. Варити борщ - з квасолею і без. Влаштовувати срачі в Інтернеті. Обирати президентів і мерів.

Ми зараз маємо дуже важкий період. З втратами і горем. З відчаєм і болем. З пітьмою і безнадійністю.

Ми маємо вистояти. Розумієте?..

Зоя Казанжи ©

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Чт июн 16, 2022 15:37 

Колючка одужуй швидше! Роби те, що можеться. Прийде час і з'явиться настрій на творчу працю.

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Чт июн 16, 2022 16:51 

Пчелка Лена, правильні слова Зої, але я б додала. Зараз саме час поглянути на себе і чесно собі відповісти - коли, що і чому ми прогавили, що опинилися там, де є. Чому на перших виборах вибрали комуняку, а не Чорновола. Чому насміхалися над Ющенком, за його уперту українізацію, за вивертання найчорнішої нашої історії, за призов не забувати, бо повториться. Зараз саме час. Час зрозуміти, що неможна голосувати за портрети, за власні зручності, за обіцянки, а треба за програми, за можливості для країни, за фахівців. Час визначити, що ми маємо вкладати в наших дітей і онуків, щоб вони ніколи не опинилися знову вролі жертви.
Всі зміни в цьому світі починаються з мене. Хочеш змінити світ - змінюй себе. А для змін необхідно в першу чергу чесно визнати свої помилки і слабкості, а тоді вже можна рухатися далі.

СообщениеДобавлено: Пт июн 17, 2022 00:30 

Дівчата, Iric, Рамина, Пчелка Лена, велике спасибі за співчування, дійсно стало полегше хоча б морально 509:

Рамина
Так, ти маєш рацію, але зараз вже нема сенсу порівнювати "бувалішних" політиків, а потрібно зробити висновки та зробити все, щоб це не могло повторитися.
Цитата:
Всі зміни в цьому світі починаються з мене. Хочеш змінити світ - змінюй себе.

Ось це - найголовніше! 19:

Iric писал(а):
Колючка
давно не їла "Наполеона". Моя бабуся пекла такий смачний, і у мене є рецепт, але я кулінарне ледащо.
Iric, знаєш, я теж ледащо, але щодо "Наполеона" є два лайфхаки: перший - одразу робити коржі на два торти, а намащувати тільки один. Коржі чудово можуть у шафці лежати місяць-два, тож коли раптово захотілося, то достатньо тільки крем зварити. І другий (найголовніший) - коржі розкачує син, починаючи з 10-річного віку (таким чином я не тільки ледащо, а ще й жорстока мати 12: )
П.С. жодного разу в різних домівках не їла однакових "Наполеонів". В кожної газдині він свій, прям як борщ 14:

СообщениеДобавлено: Пт июн 17, 2022 14:49 

Пчелка Лена
Я ще не побачила кінця тексту ,де написано було імя автора , як уже знала , хто написав цей допис. Слова дуже правильні. І я дуже згідна з тим , що зараз , коли маєш де спокійно поспати , маєш теплу постіль , маєш що поїсти - це вже розкіш . Цінуємо зараз прості та банальні речі , а також можливості ... Цінуємо зараз те , на що в звичайному житті , до війни , не звертали й уваги.
Саме так . Але що робити з тим болем , який поселився в душі від втрат ? Не мої діти , чиїсь діти , але вони НАЙКРАЩІ !!! Вони мені рідні ! І зло бере . що гинуть вони через імперські амбіції ідіота-маньяка, не пускаючи ту заразу углиб країни. Захищають нас , кладуть свої життя за нашу свободу.
Колючка
Остаточного одужання бажаю.
Якщо комусь потрібен смачний Наполеон , у мене є рецепт . Перевірений . Смачний торт виходить .

СообщениеДобавлено: Пт июн 17, 2022 22:08 

соломия я згодна з тобою, що ми втрачаємо найкращих 6: вони попадуть до раю . Нам залишається молитися, допомагати словом і ділом тим, хто потребує допомоги. І свої почуття треба стримувати. Панікувати не можна ні в якій ситуації. Ми сильні. Ми переможемо. Герої не вмирають.

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Пт июн 17, 2022 23:05 

Пчелка Лена
Сонечко, якраз паніки нема . Кілька перших днів була . Але пройшла. Впевнена , що перемога за нами .З нами увесь цивілізований світ.
Я про БІЛЬ.

СообщениеДобавлено: Сб июн 18, 2022 12:21 

Тяжко на душі. У тій цитаті все сказано. Надіюся на скорішу Перемогу.

Пчелка Лена, як ти?

Колючка, видужуй скоріше! Ти ж панянка з моторчиком, заводь його швидше!
"Наполеон" теж люблю дуже, але мої коржі розпадаються раніше, ніж їх намастять кремом, яке там зберігання!

СообщениеДобавлено: Сб июн 18, 2022 13:09 

Привіт, народ!

СообщениеДобавлено: Сб июн 18, 2022 13:43 

Привіт! сьогодні треба шити на публіці? Моя публіка роз'їхалася. шию сама з собою. Покажу ближче до осені.

СообщениеДобавлено: Сб июн 18, 2022 13:46 

Привіт, друзі! Сьогодні день почався рано і не з приємних новин. Дочка близько п'ятої ранку розбудила телефонним дзвінком. Цього разу ракети прилетіли не так, як було раніше. За 10 км здриг будинків відчувався сильніше, ніж за 2 км. Зрозуміло, що всі переполошилися. Які будуть наслідки? Час покаже. Зараз повідомляється, що жертв немає. Тільки-но була тривога і чули знову далекий відгук взрива.

Профиль WWW  

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2027 ]  На страницу Пред.  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 136  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]