dublirin.com.ua

Лоскутное шитье и...
Текущее время: Чт май 01, 2025 19:34

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Правила форума

Посмотреть правила форума

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2012 ]  На страницу Пред.  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Сб сен 07, 2024 10:09 

Дякую! У мене теж натхнення зараз так собі... Це якийсь прояв депресії від цієї клятої війни. І руки опускаються, і творити щось важко, і здебільшого не хочеться зовсім. Але треба якось триматися. Бабусин сад весь час зі мною в маленькій жестяній коробці у наплічнику. Коли зовсім погано на душі, витягаю і шию мілкими 1-1,5 мм стібками. Це якась потреба в цьому колупанні, трохи мозок перезавантажує. Пригадалося з далекого мирного життя... подруга телефонує, чує по голосу, що я погано почуваюсь і запитує, що я зараз роблю. Кажу, що нічого. Вона відповідає, що мені вже зовсім погано)) Тому рукоділля для мене не тільки приємність і можливість втілити задум, а ще й ліки.

СообщениеДобавлено: Сб сен 07, 2024 20:19 

Igolka
Знайома картина, що як нічого не робиться, то все дійсно погано.
За ці останні роки майже нічого не зроблено, і тільки зараз потроху починаю щось дошивати, а воно й насправді якось полегшує.

Щодо планів - нехай вони здійсняться, та ще й з перевиконанням :)
До речі, а які нитки плануєш для коклюшечного мережива використовувати?

СообщениеДобавлено: Сб сен 07, 2024 21:05 

Бджілка
Рамина
inno4ka
Колючка
Дівчаааата, дякую вам дуже!!! Мені так приємно!!!!!! 511: 511: 511: 511:
Хоч я й не заслуговую на добрі слова, пропадаю по місяцю... В мене виправдання - робота. Запрягли, і нема передиху просто, і що найгірше - кпд від цієї муштри нульовий, тільки виснаджуємося... Невігласи в керівництві на всіх рівнях...
Але я трохи понашила! Завтра покажу! 8: 5:

СообщениеДобавлено: Вс сен 08, 2024 10:55 

Igolka, як на мене, ти маєш грандіозні плани! І дай Боже, щоб вони здійснилися! У мене все робиться або в свинячий голос або після того як... Ти готуєш сани влітку - це ідеально. Жаль, що настрій воєнний. Бабусин сад - моя любов, люблю дивитися на чужі роботи, шаную таких майстрів, але себе на великий проект не уявляю. Тільки може як декоративні елементи.
Marta, навіть при такому навантаження ти встигаєш щось шити, і навіть більше ніж ті, хто вважається домогосподарками. Мабуть, працюючі люди більше пунктуальні і у тебе все по графіку. Чекаю на новинки від твого імені!

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Вс сен 08, 2024 13:23 

Marta
Ждём

СообщениеДобавлено: Вс сен 08, 2024 20:50 

Igolka
Юля, рада тобі. так, з натхненням напряг.Я трохи встряхнулася,пошила сумку.А ось тепер і не знаю, на що далі наважуся.

Разное ОткрыткиТазики

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Вт сен 10, 2024 00:51 

Колючка, на перше заняття (14.09) беремо муліне двох кольорів. Далі розкажуть. Для це мене зовсім нове. Діти з маленькими онуками за кордоном придбали мені спеціально дві круглі подушки для плетіння, підставку напольну, біля 200 коклюшок і машинку для їх намотування. А продавчиня, коли дізналася, що це подарунок для мами, яка має бажання навчитися цьому виду рукоділля, ще подарувала свої конспекти зі взірцями. Тепер чекаю ці скарби))) Який найкращий подарунок для рукодільниці - це потішити свою невгамовного хом'яка) Це з приємного, матеріального.

Чоловік облаштував мені майстерню вдома. Уявляєте? Цілих 9 кв.м рукодільного щастя! Я займалася ремонтом одягу для своєї сім'ї, братової, дітей, друзям. Просто для задоволення, бо було цікаво. Ще шила, в'язала, вишивала. А зараз проходжу повз, дивлюся на все це і думаю, а кому це все потрібно? Клята війна порозкидалв всіх, спілкуємось по відео. Одне тішить, що онуки сплять спокійно і не здригаються від сирен і вибухів. Чим частіше згадую далеке мирне життя, тим сильніше туга. От і намагаюсь себе чим-небудь ще задіяти, крім роботи і допомоги нашим хлопцям.

СообщениеДобавлено: Вт сен 10, 2024 08:55 

Marta писал(а):
Невігласи в керівництві на всіх рівнях...
Але я трохи понашила! Завтра покажу! 8: 5:
Не зважай на тих на роботі, їм аби власну пиху потішити. Краще покажи нам, що зшила, бо ми вже дочекатися не можемо, щоб подивитися 8:

Igolka писал(а):
Колючка, на перше заняття (14.09) беремо муліне двох кольорів...
Дякую! Цікаво, що потім робити будете. Буду вдячна, якщо ти потім ще потроху розповідатимеш про мереживо, це має бути дуже красиво.
Цитата:
... А зараз проходжу повз, дивлюся на все це і думаю, а кому це все потрібно?...
Не тужи, все ще обов'язково знадобиться! Віримо у це 511:

СообщениеДобавлено: Сб сен 14, 2024 20:38 

Сьогодні вперше плела коклюшками. Сам термін "плетіння" новий в моєму рукодільному словнику. Дуже цікаво і в мене виходить) Сьогодні використовували 4 коклюшки. На наступному занятті вже буде 7 пар, тобто 14 коклюшок. Всього 16 занять. Але у майстрині є ще наступний рівень, пройшовши і засвоївши який, можна буде самій створювати сколки будь-яких мережив за бажанням. Вже хочу! Нас на заняттях всього двоє. Дуже шкода, бо знайти курси по коклюшечному мереживу майже не можливо. Ютуб для загального розвитку, а от живого спілкування і навчання з цілою купою питань, виправленням помилок і підказками не буде. Це я в тому році побачила ці заняття коли відвідувала перший курс вишивки. Рік "зріла" і, нарешті, наважилася.

СообщениеДобавлено: Вт сен 17, 2024 00:50 

Igolka можеш нас підбадьорити своїми першими зразками 14:

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Вт сен 17, 2024 09:08 

Igolka
Дуже цікаво те, що нам розповідаєш. Потроху придивляюся до цього мережива, бо завжди подобалося саме коклюшечне мереживо, гачком все-ж таки не така тонка робота.
Зараз всі ці рукодільні навички перейшли з розряду "хатньої роботи" до розряду "мистецтво". Тож це не для кожного, а тільки для талановитих і небайдужих, прям як ми тут 20: Чекаємо на подальші розповіді 14:

СообщениеДобавлено: Чт сен 26, 2024 22:34 

Igolka
Так , так , Бджілка має рацію , нам потрібні фото твоїх навчальних спроб , бо цікаво дуже щось побачити , а не тільки почути 8: .

СообщениеДобавлено: Пн сен 30, 2024 20:36 

Я сьогодні отримала кілька кг коклюшечних скарбів! Ціла коробка коклюшок, дві подушки 60 см в діаметрі, підставка, в якій регулюється висота і нахил, моталка коклюшок, і ЦІЛА СУМКА зі сколками, конспектами уроків зі зразками до них. Це належало викладачці курсів! Все дотошно розкладено по уроках. Ну що, знову буду погано спати))) Першу ніч кацапи спати не давали, а зараз хочеться все-все передивитися. Там така тонка робота, такі тонюсенькі ниточки, що аж подих перехоплює! Конспекти за 1984 рік! Повний курс коклюшечного мережива! Цілий пакет сколків (схем).
У мене було вже три уроки. Дуже цікаво. Захоплює. І якщо помиляєшся, то просто все назад переплітаєш. На відміну від фріволіте не потрібно голкою розколупувати все назад або якщо спиці, то знову все нанизувати) А тут швиденько все поперекидав назад і плетеш знову. Помітила за собою останнім часом, що якщо стресую, то заспокоююсь дуже дрібною моторикою. Можу пінцетом розібрати жменьку бісеру по кольорам) Можливо тому і коклюшки так вдаються. Мені допомагає... на деякий час. Ніколи не думала, що буду цьому вчитися. Це було чимось таким далеким, космічним і привабливим одночасно. Треба в черговий раз розібратися з тим, як вставляти сюди фото) Колись робила...

СообщениеДобавлено: Ср окт 02, 2024 09:50 

Igolka
Привіт!
Інструкція як додавати фото ТУТ
Зі скарбничкою - вітаю!!! Це дуже-дуже тобі пощастило з таким багацтвом.
З дрібною моторикою дуже тебе розумію. Мене у ці часи теж тільки ручна робота й тримає "у тямі". Поки вишиваєш, або щось голкою дзьобаеш, якось легше становиться. На кшалт медитації виходить.

І я теж взялася опановувати коклюшечне мереживо 526: Шити настрій ніяк не прийде, так може цьому навчуся.
Вчителів тут поруч нема, тож поки з книжками і відео розбираюся. Сьогодні першу полотнянку зплела, звісно не без помилок, але не дуже погано вийшло. Процес подобається, а це найголовніше.

СообщениеДобавлено: Сб окт 12, 2024 19:06 

Привіт усім! В нас на дворі настала осінь, листя жовтіє й червоніє, але поскільки ще є трохи сонечка, то на вулицях дуже красиво.
В Одесі ворог кожної ночі гатить ракетами й шахедами по зерновозах й елеваторах у морському порті, "хоробро" знищуючи врожай зерна й соняшника, руйнує цивільні судна і споруди, залишаючи людей небагатих країн без доступної їжи. А одесити бажають русні повиздихати.

Запрошую усіх в нашу нову МАЙСТЕРНЮ - місце де можна поділитися будь-якими поточними процесами, розповісти про них, поки вони ще не дороблені до того, щоб похвалитися їми у "Хвастушках".

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2012 ]  На страницу Пред.  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]