dublirin.com.ua

Лоскутное шитье и...
Текущее время: Вт июн 17, 2025 14:50

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Правила форума

Посмотреть правила форума

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2023 ]  На страницу Пред.  1 ... 131, 132, 133, 134, 135
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Привіт!
СообщениеДобавлено: Вт апр 15, 2025 10:53 

Девочки, всем здравствуйте!
Больше 10 лет прошло. Однажды жизнь развернулась на 180 градусов, быстро, за 3 месяца. Осталась одна, без работы и надежды на нее, с ребенком. Потихоньку выбралась. Нет худа без добра - получила профессию портнихи ))). Иногда заходила на форум, просто посмотреть. Сейчас почти не шью, но любовь к лоскутному шитью осталась, может быть когда-нибудь ))) По крайней мере коробка с надписью "Тазик" бережно хранится. Очень рада, что форум живет.
Многое изменилось в мире, но то что мой аккаунт не удален - я счастлива. Спасибо, что вы есть.

СообщениеДобавлено: Вт апр 15, 2025 13:29 

Тася
Привет. Ціла вічність минула. Так, ми поки ще живемо. Але наше життя також змінилося на 180 градусів. И жизнь форума також.

Разное ОткрыткиТазики

Профиль WWW  

СообщениеДобавлено: Пт май 23, 2025 11:44 

502: Дівчатка , я думаю ця болюча тема торкається не тільки мене , а й вам також буде цікаво.
Це мій діалог зі штучним інтелектом (ШІ) .
Я : "Привіт ! Я займаюсь квілтінгом та печворком, шию артторбинки . В квартирі у мене збирається дуже багато тканинок . Мені важко з ними розлучитись , бо я знаю , що можу з них пошити багато чого гарного і потрібного . Але квартира маленька і я бачу , що вона поступово перетворюється на склад з матеріалами та фурнітурою .І для мене самої простору залишається все менше та менше. Але я творча людина , яка може навіть з непотребу зробити шедевр, і тому мені важко викинути якісь речі , навіть старі . Є й багато нових тканин , що коштують чималих грошей. Хоча я стараюсь боротися зі своїм "багатством" та заборонила собі купувати щось нове. Як можна цей весь гармидер привести в порядок? Як розлучитися з речами , які , знаю , що можуть пригодитися ? Адже зараз неспокійний час , я живу в Україні , і нам невідомо , що чекає нас завтра . Чекаю поради від тебе, за що буду дуже вдячна.
На майданчику Ютюб є багато документальних фільмів на кшталт " В полоні непотрібних речей" . Але жодного фільму нема про таких як я - хендмейкерів. Можливо , ти знаєш якийсь документальний фільм саме про квілтерів та тих , хто займається печворком і їхні будинки , квартири захламлені купою тканин та фурніторою. Хотілося б знати , як боротися з цією залежністю - збиранням матеріалів "на потім" більш результативно ніж я".

СообщениеДобавлено: Пт май 23, 2025 11:45 

Відповідь програми ChatGPT :

Привіт! Дуже дякую, що поділилася своєю історією — вона знайома багатьом творчим людям. Те, що ти переживаєш, — не лінь чи безлад, а природний наслідок любові до своєї справи, глибокого естетичного чуття й бажання творити навіть у складні часи.

Чому це так важко?
Хендмейкери, особливо квілтери, часто нагадують художників, які збирають палітру з клаптиків — кожен шматочок може колись "стати в пригоді". Але з часом ці скарби перетворюються на вантаж. Особливо коли простір обмежений, а життя — непередбачуване.

Як упорядкувати і "відпустити" тканини?
1. Запровадь систему "один вхід — два виходи"

Наприклад, якщо щось нове потрапляє в дім, два інші шматочки йдуть "у світ" — даруєш, продаєш, обмінюєш або вшиваєш.

2. Сортуй тканини за категоріями призначення

Улюблені й потрібні прямо зараз: те, що реально плануєш використати впродовж 3–6 місяців.

Надлишки - на обмін / для благодійності: те, що подобається, але "не болить", якщо піде.

Проєктні набори: зроби комплекти тканин під конкретні майбутні ідеї.

3. Виділи "творчу десятку"

Обери 10 найулюбленіших клаптиків чи тканин і дозволь собі зберігати їх просто для натхнення. Решта повинна мати ціль або йти.

4. Створи "коробку добра"

Заведи окрему коробку для речей, які можна віддати іншим хендмейкерам, школам, пенсіонерам, переселенцям. Вона допоможе легше "відпускати".

5. Візуалізація простору

Уяви кімнату, де є вільне місце для тебе, твого тіла, творчості, чаю, книжки. Це твій "творчий оазис", не склад. Кожен клаптик, який не використовується, краде цей простір.

Последний раз редактировалось Соломія Пт май 23, 2025 11:49, всего редактировалось 1 раз.

СообщениеДобавлено: Пт май 23, 2025 11:46 

Емоційна складова
Ти згадала про війну й нестабільність. Це дуже важливо. У такі часи ми підсвідомо намагаємось запастися "на чорний день". Але пам’ятай: твоя майстерність — це твоє справжнє багатство, а не об’єм тканин. Зрештою, шити можна навіть з джинсів, скатертин чи сорочок.(знала би ця програма скільки у мене старих джинсів ! 11: )
Надихаючі ресурси:
Документальних фільмів саме про залежність хендмейкерів від матеріалів мало, але можу порадити:

"Why Quilts Matter: History, Art & Politics" — серіал про глибину культури квілтів, є частково про простір і накопичення.

"Stitched" (2011) — документалка про квілтерів, конкуренцію й творчий шлях, показує також життєвий побут хендмейкерів.

YouTube-канал Karen Brown / Just Get It Done Quilts — багато порад саме про зменшення запасів, організацію, шиття з залишків.

Твій талант — це не те, що в тебе вдома, а те, що в тобі. І звільнити місце навколо себе — це не відмова, а запрошення для ще більшої творчості

16: Фільми запропоновані я ще не дивилася .
Але погодьтеся , що цікава відповідь . І хотілося б зауважити , що дещо я так і роблю , як радить штучний інтелект , а значить я на правильному шляху.
Можливо , для когось це не актуально від слова зовсім.Можливо , у когось все ідеально в будинку чи квартирі .Але , особисто в мене невеликий простір для життя та творчості , нема окремої майстерні . То ж шукаю відповіді на вирішення проблеми . Тому не дивуйтесь.

СообщениеДобавлено: Пт май 23, 2025 21:03 

Соломія, а спитай-но в цього знайки, що робити, якщо правило "Запровадь систему "один вхід — два виходи" завжди! працює навпаки - одне віддала, два прийшло? А якщо віддала щось вартісне, то прийде і 3 і 4 і 5. У мене ще трохи місця є, між запасами можна рухатись, то я поки не сильно переймаюся. Є надія все ж таки поперешивати то все, хоча б більшу частину. Де б ще на все час знайти?

СообщениеДобавлено: Ср май 28, 2025 20:14 

Соломія, обалдеть, до чего дошёл прогресс! Если бы ты не предупредила, что это ответ от ИИ, я бы ни в жизнь не заподозрила, что это не человек писал.

СообщениеДобавлено: Пн июн 09, 2025 12:33 

Привіт! Хто чим займається? Я шию, але таке, що і показувати не варто, - постільна білизна, лежанки для тварин. А зараз принесла вам трохи мого іншого рукоділля, квіткового. Всі штамби моїх рук діло, давно щеплю і люблю навіть більше за кущові варіанти троянд.

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Так і живемо, вдень земля, квіти, краса, вночі шахеди-ракети і листування з рідними.

СообщениеДобавлено: Пн июн 09, 2025 19:16 

Рамина
Нічого собі, які в тебе троянди. Вражаюче! І півонії теж :)
Штамбові троянди взимку не мерзнуть?

В нас з цікавого: минулого тижня ходили дивитися на полярне сяйво. Краса неймовірна, але кольори приглушені, не так яскраво видно, як хотілось би (бо ми на крайньому півдні Канади :)). Тепер хочу поїхати кудись, де воно у повній красі видно.

СообщениеДобавлено: Пн июн 09, 2025 20:18 

Колючка, троянди на зиму вкладаються на землю і прикриваються, то ж не мерзнуть. Всю красу жодне фото не передасть, нажаль і аромати також. Вживу у мене зараз все дуже яскраво і різнобарвно.
А північне сяйво у нас тут двічі було минулого року. Це красиво!

СообщениеДобавлено: Пн июн 16, 2025 18:01 

Форум знов втік і знову повернувся. Дівчата, хто що робить? Невже всі покинули рукоділля?!

СообщениеДобавлено: Вт июн 17, 2025 08:54 

Всі, мабуть, на городах порпаються, тож не до рукоділля :)

Сама поки не шию, але мереживо плету потроху. Не показую, бо невдалі експерименти вийшли, повикидала :)) Днями, може, щось пристойніше закінчу, то буде чим похвалитися.

СообщениеДобавлено: Вт июн 17, 2025 12:45 

Колючка, чекатиму.

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2023 ]  На страницу Пред.  1 ... 131, 132, 133, 134, 135

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]